Вести

Мартиновић: Посланици ће и даље бити поуздани партнери за изградњу пристојне Србије

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић изјавио је да је полиција у Скупштини Србије присутна у складу са законом и да ту нема ничег спорног наводећи да они не желе да се понови 5. октобар.

"Полиција је ту да штити све посланике, посланике власти и посланике опозиције. Полиција је ту и да штити Балшу Божовића, између осталог, и може да буде сигуран да ће бити потпуно безбедан",рекао је Мартиновић док га је у скупштинском холу истовремено снимао демократа Балша Божовић који се пре Мартиновића обратио новинарима.

Мартиновић је са говорнице рекао Божовићу да се он најбоље разуме у мобилне телефоне.

Шеф посланичке групе СНС-а је рекао да је полиција присутна, узмеђу осталог, "и због тога што не желимо да се понови 5 октобар".

"Полиција је присутна и због тога што су Драган Ђилас и Вук Јеремећ и други навикли да упадају у зграду Народне скупштине, то су радили и 5. октобра па је полиција присутна због тога, да насилници и бандити не упадну да је запале и однесу неку вредну уметничку слику".

Мартиновић је казао и да су посланици владајуће коалиције и данас у згради и да је чувају од оних који би, како је рекао, да насиљем, претњама и уценама преузму институције и власт.

"Бићемо ту све док то буде било потребно. Чуваћемо храм демократије од тајкуна Драгана Ђиласа и Вука Јеремића и фашистичког вође Бошка Обрадовића", рекао је Мартиновић.

Поручио је председнику Србије да ће посланици и даље бити поуздани партнери за изградњу пристојне Србије.

Коментаришући конференцију за новинаре посланика ДС Балше Божовића, који је говорио о томе зашто је полиција у Скупштини, Мартиновић је рекао "да би Балша да се прича зашто је полиција ту, да се не би причало о бруци и срамоти испред Скупштине Србије јер је више људи кренуло из Лепосавића да пружи подршку председнику, него што се скупило такозваних опозиционара испред зграде Народне скупштине", рекао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг