Вести

Мартиновић: Шабић је политичка личност и води кампању

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић води бесомучну кампању против министара, председника Републике и председнице Владе Србије, а да се лажно представља да је независни државни орган.

Мартиновић је оценио да је Шабић политичка личност која се, како каже, оглашава поводом свих закона и то на крајње негативан начин, искривљавајући и фалсификујући оно што се дешава у Народној скупштини.

"Па дозволите пошто је он већ политичар да вас упознам шта тај политичар ради за новац грађана Србије", рекао је Мартиновић, наводећи да је Шабић примио без конкурса велики број људи у своју службу.

Шабић је рекао да он као независни орган нема обавезу да расписује конкурс за пријем у радни однос, али Закон о државним службеницима прописује да постоји обавеза оглашавања интерног или јавног конкурса, истакао је Мартиновић и додао да код Шабића не постоји доказ о спроведеном конкурсу.

Мартиновић каже да је за запошљавање људи у службу Повереника потрошено 33 милиона динара државног новца, а међу склопљеним уговорима је и онај са "супругом добављача пара Вуку Јеремићу".

"Ово говорим да знате ко се све удружио, не само против овог закона, него против свих закона које предлаже влада", рекао је Мартиновић и изнео податак да је Шабић за девет конференција за штампу на којима, каже, брутално напада министре и посланике и клевеће сопствену државу, потрошио 207.430 динара.

Тај новац је, према Мартиновићевим речима, могао да се употреби за лечење људи, медицинску опрему, опремање клиничких центара.

"Човек кога је ова скупштина изабрала да наводно штити информације од јавног значаја и учини доступним грађанима, напада сопствену државу, води бесомучну кампању против скоро сваког министра, против председника Републике, председнице владе, посланика. Зато сам прочитао све то да народ зна шта тај господин ради, иако се лажно представља да је неки независни државни орган", рекао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг