Вести

Мартиновић: Само победа листе коју предводи Александар Вучић, Крајишници и протерани Срби из Хрватске осећаће се у Београду као у свом граду

Новинарима се обратио шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић који је захвалио на подршци на изборима и позвао све оне који су рођени или су пореклом из Далмације, Лике, Кордуна, Баније, Славоније и других места, и који су протерани из Загреба, Осијека Карловца, Задра, Сплита, Дубровника, да гласају за листу "Александар Вучић - Зато што волимо Београд!", јер она може да гарантује да ће се осећати као своји на своме у Београду.

Мартиновић је навео и да СНС пружа пуну подршку Александру Вучићу приликом његове предстојеће посете Хрватској и сматра да Вучић иде у мисију мира, добросуседске политике и одржавања и јачања стабилности региона западног Балкана.

Он је додао да су свесни да председник Србије у Загреб иде у деликатном и тешком тренутку и атмосфери претњи, притисака, најгорих увреда које се упућују на његов рачун и рачун Србије и српског народа, али и подвукао да Вучић и овом приликом "показује да није обичан политичар већ државник - јер је одлика државника да доноси тешке одлуке и и да иде тамо где му неће бити пријатно".

''У Српској напредној странци смо убеђени да ће се са тиме суочити храбро и инсистирати на решавању проблема српског народа у Хрватској, безбедности, имовине, безбедног и одрживог повратка оних који су протерани'', рекао је Мартиновић.

 

Грађани ће дати коначну реч на референдуму о КиМ

Шеф посланика СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да ће грађани Србије на референдуму дати коначну реч о ономе што буде договорено између Београда и Приштине.

"Лично мислим да је референдум још увек далеко, прво морамо да наставимо наш унутрашњи дијалог, да видимо које је то одрживо и реално решење за КиМ, са којим ће да се сложи већина грађана", рекао је Мартиновић одговарајући на питања новинара.

Он је рекао да најпре мора да се одблокира дијалог са Приштином и да ће Београд на томе инсистирати.

"Када се све то заврши, онда можемо да говоримо о садржини референдумског питања, које ће да се односи на решавање питања КиМ", рекао је Мартиновић.

Он је истакао да нема дугорочног мира на Западном Балкану, ако не дође од историјског помирења између Срба и Албанаца.

 

 

 

извор: Танјуг