Вести

Мартиновић: Сарадња Зајечара и министарства одлична

Сарадња Министарства државне управе и локалне самоуправе са градом Зајечаром је одлична, истакнуто је приликом посете министра државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије др Александра Мартиновића тој локалној самоуправи.

Министар Мартиновић је подвукао да је ресорно министарство још 2019. године уложило око 18 милиона динара у реконструкцију два спрата у згради које користи градска управа, а за реконструкцију дела централног здања ове године издвојено је око 20 милиона динара.

Још 20 милиона ће бити уложено након формирања Владе Републике Србије.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је рекао да су то значајна средства, која ће помоћи да се унапреди рад локалне самоуправе и изразио очекивања да ће министар Мартиновић у октобру посетити Зајечар и присуствовати обележавању стогодишњице изградње централне градске зграде.

Приликом посете, министар Мартиновић је уручио градоначелнику Ничићу 20 лаптоп рачунара са опремом како би се рад градских институција подигао на виши ниво.

Очекује се да ће у наредном периоду у Зајечар доћи један велики инвеститор, као и да ће почети радови на изградњи новог вртића с обзиром да је забележен раст броја новорођенчади.

Министар Мартиновић је овом приликом обишао и радове на изградњи визиторског центра код касноантичког локалитета Феликс Ромулијана, а посетио је и Удружење жена "Ромуле" у Гамзиграду, као и етно домаћинство "Ивковић" на обали Грлишког језера код села Лесковца.

 

 

 

Извор: Танјуг