Вести

Мартиновић: СНС осуђује вређање новинара у парламенту

Српска напредна странка осуђује понашање шефа посланичке групе Доста је било Сашу Радуловића због вређања новинара у парламенту, рекао је данас шеф посланика СНС Александар Мартиновић.

Радуловић је, каже Мартиновић, по ко зна који пут увредио новинаре који извештавају из скупштине, а нарочито је данас увредио новинарку Политике Миру Чекеревац, која, додаје, годинама извештава из парламента на крајње објективан и професионалан начин.

"Саша Радуловић има један проблем, он би хтео да новинари њему постављају питања која он жели и чим добије неко питање које му није по вољи или на које не зна одговор, почиње да бесни, да урла и да вређа новинаре. Ово му није први пут'', навео је Мартиновић.

Како је рекао, СНС најоштрије осуђује Радуловићево понашање и у скупштинској сали и у холу када даје изјаве и вређа новинаре.

"Осуђујемо сваки атак на новинаре као што смо осудили и физички напад на две новинарке Пинка који се десио у суботу од стране Бошка Обрадовића и његових присталица", додао је Мартиновић.

За разлику од Саше Радуловића, председник Србије и СНС Александар Вучић даје одговоре на свако питање, указао је Мартиновић и додао да Вучић није никада увредио ниједног новинара.

То је, истиче, модел понашања који политичари у Србији треба да гаје.

"Оно што ради Саша Радуловић, то је вербално насиље, он се од Бошка Обрадовића разликује једино по томе што није почео да примењује и физичко насиље, али у принципу политички насилници су и једни и други", закључио је Мартиновић.

 

 

извор: Танјуг