Вести

Мартиновић: Споразум о сарадњи СНС и Уједињене Српске доказ колико су јаке везе Србије и Српске

Председник Посланичке групе Српске напредне странке, Александар Мартиновић, и председник Клуба посланика Уједињена Српска, Костадин Васић, потписали су данас Споразум о сарадњи, који ће послужити да се продуби политичка сарадња Срба са две стране Дрине, а који ће водити рачуна пре свега о интересима српског народа.

Мартиновић је, у име посланичке групе СНС и председника Александра Вучића, пожелео добродошлицу делегацији Уједињене Српске у Народну скупштину Србије, додајући да се стицајем добрих историјских околности потписивање споразума десило дан након што је Вучић посетио Мркоњић Град и Дрвар.

"Тај догађај и данашње потписивање Споразума наше две посланичке групе су доказ колико су јаке и нераскидиве везе Србије и Републике Српске, колико су јаке и нераскидиве везе српског народа у целини", рекао је Мартиновић.

Србија ће и надаље да буде гарант мира и стабилности у региону Западног Балкана, рекао је Мартиновић и додао да Србија жели да Српској и надаље помаже.

"Ми желимо снажну и уједињену Српску, желимо да грађани Српске разумеју шта је политика председника Вучића и Милорада Додика, а то је да смо ми у економском, духовном, културном смислу, једно биће које не може нико да поцепа", навео је Мартиновић.

Према његовим речима, док Срби где год да живе буду сложни и јединствени и буду водили јединствену српску политику која ће водити рачуна пре свега о интересима српског народа, али и о легитимним интересима народа који живе заједно са њима, на овим просторима владаће мир и стабилност.

Тако ће и Србија и Српска наставити даље путем економског развоја и економског просперитета, рекао је Мартиновић.

Мартиновић сматра да је важно да и јучерашња посета Вучића Дрвару и Мркоњић граду и данашње потписивање Споразума буду теме које ће да пошаљу поруке и грађанима Србије и Српске, и Србима из Федерације БиХ, да су на истом путу, односно на путу, како је рекао, српске слоге и јединства, сарадње и развоја.

 

 

Извор: Танјуг