Вести

Мартиновић: Србија издваја огромна средства за све нивое здравствене заштите

Министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Александар Мартиновић изјавио је данас да је то министарство у последње три године за реконструкцију три етаже у Дому Здравља Савски венац издвојило 20 милиона динара, а да ће ове године у ту здравствену установу бити уложено још 16 милиона динара.

Мартиновић је за Танјуг након обиласка реконструисаних просторија Дома здравља "Савски венац" истакао да сматра да је новац намењен за ову установу искоришћен на прави начин и да сада боље услове имају и лекари и пацијенти.

"Сада је амбијент много лепши него што је био. Много су бољи услови за рад лекара и медицинских сестара, наравно и пацијенти се сада осећају много пријатније. Све је окречено, све је чисто, тако да ја сам заиста задовољан како је овај пројекат урађен и драго ми је што смо успоставили једну веома успешну сарадњу", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је додао да је поред средстава Министарства реконструкција просторија у овој установи урађена и помоћу донација, што како је нагласио, говори о томе колико су пацијенти привржени ДЗ "Савски венац" и директору ове установе Зорану Бекићу.

"Сада можете сами да видите колико је то значајно за ово установу, при чему морам да нагласим да се директор Дома здравља "Савски венац" показао и као добар менаџер у том смислу што су пројектована средства износила између 90 и 95 милиона динара, а на крају када смо подвукли црту и када су сви радови завршени, испоставило се да је то коштало много мање", рекао је Мартиновић и додао да су свим здравственим установама потребни руководиоци слични Бекићу.

Мартиновић је навео и да у ДЗ "Савски венац" нема листи чекања за мамограф, и да се све лабораторијске анализе раде у року од 24 сата.

Мартиновић је навео и да Србија на годишњем нивоу, захваљујући иницијативи председника Александра Вучића, издваја огромне средства за све нивое здравствене заштите у Србији.

"За примарни, секундарни и терцијарни. У току је једна велика набавка медицинске опреме за велики број наших јединица локалне самоуправе. Просто се показује да СУ здравство у Србији данас и оно пре десет година, две потпуно различите категорије", рекао је Мартиновић и додао да је ресорно министарство из буџетског фонда за ову годину издвојило око три милиона динара за адаптацију Дом здравља на Новом Београду.

Неке од реконструисаних просторија Дома здравља "Савски венац" финансиране су средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе.

 

 

 

 

Извор: Танјуг