Вести

Мартиновић: Видели смо 2008. године како је ДС решила питање КиМ

Мартиновић је рекао да се не чуди изјавама Руже Томашић и којекавих других “усташа” на рачун Србије када овакве речи чује у српском парламенту.

“Шта ми да очекујемо од Хрвата, од Сулејмана Угљанина који каже за Србију да је фашистичка држава, да Санџак не припада ни Србији, ни Црној Гори него треба да буде независна република, ако једна жена која је наводно српкиња каже да су представници Српске листе на КиМ сви до једног криминалци, да Србија не чини ништа за КиМ…”, упитао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да је управо ДС у коалицији са ДСС пустила 2000. и 2001. године неколико хиљада “шиптарских терориста из српских затвора који су јавно признавали да су Србима 1998. и 1999.године вадили очи, да су клали, силовали.

Мартиновић је рекао да је Чомић “заборавила” да су они који су долазили на власт пре 18 година рекли да је питање КиМ демократско и да је Слободан Милошевић изазвао рат, јер није умео да разговара са Албанцима, те да ће ДОС умети и да ће да реши то питање на миран начин.

“Како су га решили, то смо видели. КиМ је 2008. године прогласило независност, а Борис Тадић је тада побегао у Румунију на један дан“, рекао је Мартиновић.

Према оцени Мартиновића, Чомић у духу једне невиђене србофобије спочитава зашто Српска листа учествује у влади у Приштини.

“Па да сачувамо оно што се спасти може од вас који сте на КиМ уништили све трагове српске државности и институција. То сте урадили ви из ДС, Борис Тадић, Вук Јеремић, Душан Петровић, сви ви којима је сада лидер Ђилас. И то бисте урадили поново”, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је позвао Чомић да слободно изнесе све досијее на које се позива.

Мартиновић је још додао да српски народ није имао гору власт од оне која га је, како каже, задесила 5.октобра 2000.године, наводећи да све оно што се дешава на КиМ и данас је последица онога што је та власт чинила.

“И ако је неко највећи и искрени савезник Рамуша Харадинаја, то сте ви из Савеза за Србију. Ви сте тим бандитима и криминалцима омогућили да прогласе независност Косова и ћутали сте све време, јер вам је од тога била важнија победа Бориса Тадића у другом кругу председничких избора”, рекао је Мартиновић.

“Ништа против ДС. Ви имате вашу политику и само напред на челу са Ђиласом, Обрадовићем, Јеремићем. Само напред, па шта вам Бог да”, рекао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг