Вести

Михајловић: Брза пруга Београд-Будимпешта резултат одличних односа Вучића и Си Ђинпинга

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са замеником генералног директора кинеске компаније "Чајна рејлвеј интернешенел компани" (ЦРИЦ) Џоу Сином о реализацији пројекта модернизације брзе пруге Београд-Будимпешта.

Михајловић је овом приликом истакла да су захваљујући одличним односима два председника, Александра Вучића и Си Ђинпинга, и наша два народа, као и заједничким радом са компанијом ЦРИЦ, остварени добри резултати.

"Брза пруга Београд-Будимпешта један је од највећих и најважнијих пројеката у Србији и част ми је да сам са својим тимом могла да га водим. Надам се да ово неће бити ваш једини пројекат у нашој земљи, Србији су потребне брзе пруге, да будемо премрежени железницом. Наши инжењери и радници су пуно научили од вас, с обзиром на огромно искуство компаније, и ми смо ту 24 сата да пружимо подршку. Наставићу да пратим реализацију овог пројекта јер ми је стало да се на време заврши", рекла је Михајловић.

Џоу Син, који је и генерални директор заједничке компаније ЦРИЦ-ЦЦЦЦ, затражио је састанак са Михајловићевом и искористио посету да захвали потпредседници Владе на подршци коју је као министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре пружала реализацији овог пројекта, рекавши да компанија активно ради на испуњавању захтева који су још тада постављени.

"Свесни смо значаја пројекта изградње брзе пруге од Београда до Будимпеште, који су покренула два председника. Наше две државе успеле су уз огроман заједнички рад да реше сва отворена питања. Надам се да ћете и даље, с обзиром на важност Ваше позиције у Влади Србије, наставити да нам пружате подршку и да ћемо до краја следеће године завршити договорени део пруге", поручио је Џоу.

 

 

 

Извор: Танјуг