Вести

Михајловић: Чувајмо мир и стабилност да се страдање никад не понови

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, поручила је поводом 18. годишњице НАТО агресије да се Србија данас сећа својих жртава и неправде која јој је нанета, али да је сада другачија земља од оне која је 1999. бомбардована.

 „Изгубљени животи деце, цивила и војника обавезују нас да чувамо мир и да свима који су преживели бомбардовање и њиховој деци осигурамо мирну и сигурну будућност у својој земљи. Србија је данас земља која чува своју стабилност и која чува мир и стабилност у читавом региону, јер зна да у ратовима највише страдају невини“, поручила је потпредседница Владе.

 Она је истакла да се, као и много пута у својој историји, Србија после НАТО бомбардовања подигла из пепела уништених фабрика, путева, мостова, и данас је поново уважен и активан члан међународне заједнице.

 „И онда кад смо као земља били разорени, усамљени и обесхрабрени због неправде која нам је нанета, смогли смо снаге да кренемо изнова и да се окренемо животу и будућности. Данас, кад се сећамо најтежих дана Србије у нашој новијој историји, не смемо заборавити пут смо који прешли за претходних 18 година и да нема важнијег задатка од тога да чувамо мир, обнављамо Србију и развијамо добре односе са свима у свету”, закључила је Михајловићева.