Вести

Михајловић: Данашња Србија све супротно од Србије деведесетих

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је политика Србије на челу са председником Александром Вучићем политика очувања мира и стабилности, убрзаног економског развоја и регионалног повезивања.

"Србија деведесетих година била је све супротно од тога и верујем да је председнику Црне Горе, који је деведесетих био на највишим државним функцијама у Црној Гори, то добро познато. Нажалост, није први пут да се напади на Србију и председника Вучића користе за добијање политичких поена у другим земљама у региону", рекла је Михајловић, реагујући на изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића да "данашња политика Београда највише подсећа на деведесете".

"Поред тога што се економски најбрже развија, данашња Србија је и покретач иницијативе "Мини шенген", земља која се инфраструктурно повезује са својим суседима и у саобраћају и енергетици и која је у време пандемије "COVID-19" била солидарна и донирала вакцине својим суседима како би раније отпочели имунизацију. Верујем да грађани Црне Горе, као и других земаља у региону, то виде и препознају, иако нажалост постоје политичари који покушавају да, из својих интереса, створе лажну слику о Србији, која не одговара стварности, али одговара њиховим политичким интересима", додаје Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг