Вести

Михајловић: Девојчице учите, знање вам нико не може узети

Потпредседница Владе Републике Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић, честитала је девојчицама у Србији Међународни дан девојчица.

Михајловићева је навела да се девојчице суочавају са различитим изазовима, од дискриминације у образовању и здравственој заштити, преко раних бракова, до вршњачког насиља.

“Само друштво у којем сви имају једнаке шансе за раст и развој може да иде напред и ка таквом модерном друштву стремимо“, рекла је Михајловићева.

Михајловићева је додала да друштво треба да омогући да жене буду једнако плаћене за исти рад, да се вреднује женски рад, да се свакодневно боримо против насиља којем су жене изложене и да сви заједно допринесемо уклањању стереотипа који свако друштво спутавају.

Девојчицама је поручила да данашњи дан треба да их подсети и охрабри на то колико су посебне, јаке и способне да у животу остваре све што пожеле.

„Желим вам да се посветите школи и да се образујете, јер знање, рад и резултате вам нико никада не може одузети“, поручила је Михајловићева.

 

 

 

Извор: Танјуг