Вести

Михајловић Дверима: Само немојте ви да нам говорите о енергетској безбедности

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да су бесмислене оптужбе Покрета “Двери” у вези с пројектом “Турски ток”, јер је управо енергетска безбедност Србије главни циљ Министарства рударства и енергетике.

“Прe свега, Министарство рударства и енергетике дало је позитивно мишљење на поменути закон, и ничим није допринело да се у било ком сегменту овај пројекат успори. Напротив, покушавамо да убрзамо реализацију свих започетих пројеката у рударству и енергетици, и ту смо да помогнемо предузећима која воде пројекте да буду ефикаснија, како би испунили оно што им је држава поставила као задатак, што важи и за изградњу деонице гасовода “Турски ток” кроз Србију”, рекла је Михајловић.

“За енергетску безбедност Србије немојте бринути, него покушајте да се боље информишете и научите нешто о овој теми. А Влада Србије и Министарство рударства и енергетике ће урадити све да Србија има довољно енергије и енергената, довољног квалитета, користећи све ресурсе и сарађујући са свима који могу да нам помогну да тај циљ остваримо”, наводи Михајловић.

“И још једна ствар: немојте своје оптужбе, које имају сасвим друге циљеве, увијати у тобожњу бригу за сарадњу Србије и Русије. Покушавали су и други да на тај начин сакрију своје праве интересе, па им није успело”, наводи Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг