Вести

Михајловић: Економско оснаживање жена стратешки пројекат државе

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, посетила је, заједно са министром за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, Бело Блато, у којем је окупљена Мрежа "Женски диван", и том приликом истакла да данас из овог војвођанског села шаљемо снажну поруку свим женама у Србији да, ако се удружују и ако су заједно и солидарне, уз подршку државе и међународних партнера могу да учине корак више у стратешки важном пројекту економског оснаживања жена.

"Наставићемо да подржавамо жене да за оно што знају да раде добију опрему и да оно што произведу могу да пласирају на тржиште. Наш заједнички циљ је да омогућимо да жене у Србији буду једнако плаћене као и мушкарци, јер на тај начин утичемо на привредни раст и економију земље. Део сте те заједничке борбе и хвала вам што негујете традицију и љубав према свом мултиетничком месту", рекла је Михајловић.

Михајловић је поручила и да ће помоћи да се на кући старој 100 година удружења "Бело Блато" поправе кров и прозори, али да је важно и да друга женска удружења од локалних самоуправа добију простор на коришћење.

 

 

Извор: Танјуг