Вести

Михајловић: Енергетска транзиција и зелена Србија наш циљ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић састала се са Џастином Сиберелом, регионалним директором америчке компаније „Бехтел“ за Европу, и са њим разговарала о будућим плановима српске енергетике, са посебним освртом на енергетску транзицију, климатске промене и обновљиве изворе енергије. Састанку је присуствовао и амбасадор САД у Србији, Ентони Годфри.

Михајловић је истакла да је, након успешне сарадње која је остварена у претходном мандату кроз реализацију пројекта изградње Моравског коридора, компанија „Бехтел“, као једна од најважнијих и у области енергетике у свету, добродошла да инвестира у Србији.

„Усвојили смо нове законе који су основа за све будуће инвестиције. Потребни су нам велики пројекти у обновљивим изворима, превасходно у соларним и ветропарковима. Желимо да наставимо добру сарадњу, с обзиром на вашу експертизу и искуство. Поред конвенционалних извора енергије, хоћемо да развијамо обновљиве и да више енергије добијамо из ОИЕ. Енергетска транзиција и зелена Србија су наш стратешки циљ“, поручила је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг