Вести

Михајловић: Грађани ће на изборима бирати између враћања у прошлост и Србије која иде напред

Михајловић: Са ДС бројни проблеми у Сокобањи

Потпредседница СНС , проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас у Сокобањи да Демократска странка за 20 година, колико је на власти у тој општини, није успела да реши проблем депоније нити снабдевања водом, нити да изгради обилазницу.

"Прелепа Сокобања има депонију поред воде, прелепа Сокобања, а у којој пола грађана лети нема воду, а они који имају добијају је из азбестних цеви. Такође, прелепа Сокобања у њиховој причи, а у реалности много тога нису урадили", рекла је Михајловић на штанду СНС у Сокобањи.

Она је истакла да је у Војводини, где су демократе на власти, просечна плата нижа него у централној Србији, као и да је и у Сокобањи плата нижа него у централној Србији.

Михајловић је позвала становнике Сокобање да подрже листу СНС и председника те странке Александра Вучића.

"Желимо да се у Сокобањи живи много боље, исто онако као у централној Србији", поручила је она.

Како је истакла, Сокобања је прелепа, али има пуно проблема у њој.

"Као што Влада Србије не оставља ниједан град и крај заборављеним тако и наша странка и листа никада неће заборавити ниједан део Србије. Заједно можемо много више да урадимо за Сокобању, јер 20 година овде влада ДС, више него што Бојан Пајтић влада у Војводини", нагласила је Михајловић.

Према њеним речима, уједињени могу да победе локалну власт у Сокобањи и покажу да и ту може боље да се живи, да се направи обилазница и водовод, као и да се уклони депонија.

"Некима је требало 20 година само да причају, а ми ћемо то да урадимо у наредних неколико година. Сокобања ће добити своју обилазницу", казала је Михајловић.

Током обиласка Сокобање грађани су захвалили на испуњеном обећању владе да ће реконструисати прилазни пут Специјалној болници Озрен, што је урађено у 2015.


Михајловић: И у Књажевцу може да се живи боље

Потпредседница СНС, проф. др Зорана Михајловић позвала је данас грађане Књажевца да гласају за СНС и уједињени промене лошу локалну власт како би се и у том месту живело боље.

„Подржите СНС, јер имамо резултат у Србији и тако мора да буде и у Књажевцу, где 24. априла треба да склонимо власт која не ради за грађане већ за себе. Сигурна сам да уједињени можемо да победимо и учинимо Књажевац лепшим и да буде као и сваки други град у Србији“, поручила је Михајловић на штанду СНС у Књажевцу.

Он је рекла да ће се ове године реконструисати пут од Сокобање до Књажевца и да ће у 2016. бити уложено 350 милона динара у путеве на територији књажевачке општине.

„Није добра власт овде и позвам вас да је мењамо“, рекла је Михајловић.

Она је нагласила да СНС хоће заједно са грађанима да се бори за то да и Књажевац буде уређена општина, да људи имају посао, а пензионери да добијају пензије.

„Наш председник СНС Александар Вучић хоће да овај град сија не само када сија сунце већ да сија сваки дан. Локална власт уместо грађанима да подигне плате подигла је себи плате за 20 одсто. Такође, свака им част што су успели да униште сву документацију у својој локалној управи.

Да ли знате да су све на чему су радили уништили у некој наводној хаварији“, поручила је Михајловић окупљеним грађанима.

Она је казала да је државни ревизор констатовао да је локална власт у Књажевцу незаконито повећала плате 20 одсто, као и да су уништили сву документацију из 2011. године.

„Ћутали су о томе док није дошао ревизор, не треба нам таква власт“, додала је Михајловић.


Mихajлoвић у Минићеву: Циљ СНС дa сe у свaкoм мeсту живи бoљe

Српскa нaпрeднa стрaнкa имa зa циљ дa сe у свaкoм мeсту у Србиjи живи бoљe, изjaвилa je дaнaс у Mинићeву кoд Књaжeвцa пoтпрeдсeдницa СНС Зoрaнa Mихajлoвић.

“И oвдe трeбa мнoгo вишe дa сe рaди и дa сe људи зaпoшљaвajу, jeр свe штo рaди СНС je дa сe у Србиjи живи бoљe - у Mинићeву, Књaжeвцу, Бeoгрaду, Нoвoм Сaду, Срeмскoj Mитрoвици и у билo кoм другoм грaду у Србиjи и тo je нaш зaдaтaк”, пoручилa je Mихajлoвић житeљимa Mинићeвa.

Oн je рeклa дa je у Србиjи билo 76 пружних прeлaзa кojи су вeoмa oпaсни зa грaђнe и дa je jeдaн oд њих у Mинићeву.

Mихajлoвић je рeклa дa je oд тoг брoja пружних прeлaзa 35 oбeзбeђeнo прoшлe гoдинe, a дa ћe прeoстaли бити oбeзбeђeни у 2016. гoдини.

“И зaтo сaм жeлeлa дa дoђeм у Mинићeвo. Рaзгoвaрaли смo и сa српским жeлeзницaмa дa сe рeши тaj прoблeм”, нaвeлa je Mихajлoвић.

Oнa je кaзaлa дa Mинићeвo имa прoблeм и сa мoстoм прeкo лoкaлнe рeкe кojи трeбa прoширити и дa je сa Путeвимa Србиje дoгoвoрeнo дa зaвршe прojeктнo-тeхничку дoкумeнтaциjу и дa дo крaja гoдинe буду зaпoчeти рaдoви нa прoширeњу мoстa.


Михајловић у  Зајечару: На изборима се одлучује о Србији која иде напред

Потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да ће грађани на предстојећим изборима бирати између враћања у прошлост и Србије која иде напред на челу са СНС.

Михајловић је на трибини СНС у Зајечару рекла да су зато потребни избори, како би се видело да ли СНС има поверење грађана за реформе и све што је започето, као и да би добили још већу подршку грађана како би се још брже ишло напред.

“Хоћемо ли да идемо у будућност или да се поново враћамо у празна обећања и огромне привредне проблеме и лажи и преваре у којима смо живели у претходних 15 година”, поручила је Михајловић.

Према њеним речима, зато су нам потребни избори да би видели да ли смо на добром путу, а статистика каже да јесмо, као и међународне организације.

Такође, кажу да је наша економска политика била добра у претходне две године, истакла је потпредседница СНС.

“Десничари кажу да се залажу за породицу и за децу, али сви се залажемо за то и да наша деца живе боље. Не можемо то урадити онако како кажу десничари, нити затварањем Србије.

Наша политика је да радимо и са Русијом и са Кином и са Индијом и са САД и ЕУ и показало се да то даје резултате. Не смемо да затварамо Србију”, поручила је Михајловић.

Како је рекла, проевропске партије “Тадићеве и Пајтићеве и разноразне, имале су шансу, али су нас 15 година лагали".

Михајловић је истакла да готово да нема фабрике коју нису затворили.

Она је рекла да је влада на челу са СНС отворила 120.000 нових радних места за претходне две године, док је ДС за четири године оставила више од 300.000 људи без посла.

Михајловић је додала да је више од милијарду динара ушло у Зајечар само у путну инфраструктуру и да ће још толико бити уложено у наредне две године.

Михајловић је одговарала на питања грађана Зајечара које су највише занимали путеви и пруге у том крају, као и када ће бити усвојен Закон о родној равноправности.

 

Михајловић: Обновићемо основну школу у Рготини

Потпредседница СНС Зорана Михајловић посетила је данас Основну школу “Јеремија Илић Јегор” у Рготини код Зајечара и најавила помоћ за њену обнову, поручивши да СНС жели да у сваком месту у Србији деца имају добре услове за живот.

“Много треба да се уради у овом крају и Рготини. Ово је сложно село вредних људи, а ми смо ту не само да обећавамо него и да то урадимо”, рекла је Михајловић.

Она је истакла да ће та основна школа сигурно бити обновљена, као и да ће радови почети у току ове године.

“Средићемо је почев од фасаде, зидова, столарије… Ту школу похађа 110 ђака и они заслужују да имају услове за учење као и сва друга деца у Србији, и имаће их овде”, нагласила је Михајловић.

Она је рекла да у Рготини постоје инфраструктурни и комунални проблеми који ће се решавати у наредном периоду.

Председник Месне заједнице у Рготини Слободан Перчић захвалио је потпредседници што је дошла и обећала помоћ за основну школу у том месту.

“И ми смо грађани Србије и не разликујемо се од осталих, верујемо у ову владу и зато смо  се обратили потпредседници за помоћ”, додао је он.


Михајловић: РТБ Бор ће наставити да ради
 
Потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је на трибини ове странке у Бору да запослене у Рударско топионичарском басену Бор чека извесна будућност.
 
’’РТБ Бор ће наставити да ради и то је најважнија порука коју данас имам да кажем грађанима. Влада Србије коју предводи Александар Вучић ће пронаћи решење за РТБ Бор као што је пронашла решење да Железара Смедерево настави да ради.

РТБ Бор је ослонац овог краја, од РТБ Бора зависи и читава Србија. Влада Србије уложила је много у ову компанију и зато ће учинити све да РТБ Бор настави да ради и запошљава људе''  рекла је Зорана Михајловић.
 
Она је додала да као што се Влада Србије изборила да отвори 27 нових фарбрика у којима је запослено 13.000 људи, тако ће борити и за Бор.
 
''Као што се боримо да упослимо наше грађане, још јаче се боримо и да сачувамо све наше стратешке компаније, каква свакако јесте РТБ Бор'' рекла је Михајловић.
 
Зорана Михајловић, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструтктуре, пренела је  Боранима да у мају крећу радови на рехабилитацији пута Бор - Борско језеру у дужини од 10 километра. То ће у многоме допринети да Бор поред рударског града постане и туристички центар овог дела Србије.
 
На трибини је представљена и кандидаткиња за посланика СНС из Бора Студенка Ковачевић, а окупљенима се обратио и повереник СНС за Бор и генерални директор РТБ Бор Благоје Спасковски.