Вести

Михајловић: Хоћемо праведно друштво

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић посетила је данас спомен собу "Косовске жртве" у просторијама Удружења киднапованих и убијених на КиМ и поручила да грађани Србије и они који државу воде треба да учине све да се дође до правде и да сваки злочин буде кажњен.

Михајловић је у обраћању након обиласка и уписивања у спомен књигу "Косовске жртве" изразила дубоко људско и истинско саосећање свим породицама отетих, киднапованих, убијених Срба и како је нагласила највише Срба, а онда и свих других на КиМ.

"Мислим да је ова спомен соба место на које, не само политичари, већ и сви други треба да долазе, јер сви ми који смо међу живима треба да учинимо све, не да се не заборави, не може да се заборави, али треба да учинимо све да прво ово сви виде, а онда да се боримо док смо живи да се дође до правде. Свака правда која прави разлику између тога да ли сте Србин или Албанац, које сте вере, то није правда", казала је Михајловић.

Навела је да је прво осећање свакоме ко дође у Спомен собу туга и додала да јој је жао што до дана данашњег нису приведени правди сви они који су чинили злочине.

Позвала је и представнике страних земаља, како са истока, тако и са запада, да посете Спомен собу.

"Позивам их да дођу и виде собу, зато што ако хоћемо праведно друштво онда не треба да правимо разлике између жртава. Треба да учинимо све да се као друштво даље развијамо и то треба да буде одговор наш свима који нас стављају и гурају у запећак", казала је потпредседница Владе.

Захвалила је Удружењу на томе што су се организовали и како је рекла истина је да они не постоје као Удружење многе ствари би биле заборављене.

"Ви наравно никада не можете заборавити и нећете, али не смеју да забораве ни будуће генерације, ни ове садашње генерације, ни мој син који има 16 година, не треба да забораве шта се дешавало и колико је тешко доћи до правде", казала је Михајловић.

Михајловић је на предлог Спасића да би аутопут Ниш - Мердаре требао да буде назван по имену Оливера Ивановића, навела да ће све што се Срби договоре тако и бити.

"Ако је то ваша иницијатива, ставићемо је испред осталих", казала је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг