Вести

Михајловић: Испитати порекло имовине Ђиласа и других

Потпредседница Владе Републике Србије, министарка рударства и енергетике и чланица Председништва Српске напредне странке, проф. др Зорана Михајловић рекла је да је недопустиво да лично богаћење буде главни циљ било чијег бављења политиком.

"Нико нема ништа против да у Србији постоје људи који имају много новца, али кад је реч о политичарима, који су највећи део богатства створили у време док су били на власти као што је бивши градоначелник Београда и лидер странке Слободе и правде Драган Ђилас, онда је важно да надлежни органи испитају све могуће сумње у порекло имовине, односно провере да ли су измирене све обавезе према држави", рекла је Михајловић.

"Грађани од политичара очекују да не брину само о себи и сопственим интересима, већ да оно што раде и резултати које остварују чине да највећи број грађана живи боље. Ако то изостане, а са друге стране постоје сазнања и информације о нечијој огромној имовини за српске прилике, онда се поставља питање да ли је неко у политици да би радио за себе или за грађане", наводи Михајловић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг