Вести

Михајловић: Један од приоритета је реформа јавних предузећа

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, састала се са амбасадором Kраљевине Белгије у Србији Kуном Адамом и са њим разговарала о могућностима сарадње две државе у енергетском и сектору рударства.

Михајловић је упознала амбасадора са плановима и пројектима Министарства и изразила уверење да сарадња Србије и Белгије у овој области може бити боља.

"Министарство припрема измену три важна закона - о енергетици, рударству и енергетској ефикасности, а спремамо и потпуно нови закон о обновљивим изворима енергије. Наш циљ је да створимо повољно пословно окружење за нове инвестиције, да повећамо енергетску ефикасност и више користимо обновљиве изворе енергије. Такође, један од приоритета је и реформа јавних предузећа у циљу њиховог ефикаснијег пословања", рекла је Михајловић.

Амбасадор Kун Адам рекао је да има простора да се унапреди сарадња у секторима рударства и енергетике.

"Уверен сам да добру сарадњу из претходног министарства можемо наставити и сада. Заинтересовани смо за енергетски сектор и ту смо да подржимо Србију када је процес евроинтеграција у питању и, конкретно, отварање поглавља 15 - Енергетика. Видим да сте преузимањем нове дужности покренули енергетски сектор, како изменом законодавног оквира, тако и кроз планове за нове инвестиције", рекао је Адам.

 

 

 

Извор: Танјуг