Вести

Михајловић: Курти прави пакт с ђаволом да би протерао Србе с Косова

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, реаговала је на нападе Аљбина Куртија на Србију и председника Србије Александра Вучића.

"Аљбин Курти из дана у дан показује да се ради о уплашеном човеку који је спреман на све, само да би како-тако вратио гласаче који су од њега побегли. Доживео је фијаско на локалним изборима, те му не преостаје ништа друго него да своје комплексе лечи нападима на Србију и председника Вучића", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да је Курти спреман и на пакт с ђаволом само да би напао Србију, застрашио Србе на Косову и како би на сваки начин онемогућио формирање ЗСО.

"Речима да му је Хрватска узор, рекао је све. Није могао да сакрије своју жељу да учини исто оно што су Хрвати под вођством Фрање Туђмана, када су етнички протерали Србе са вековних огњишта. Зато је брже-боље довео хрватске генерале да обуче његове хорде и да крену у чишћење Срба с Косова. Он је тај који је препрека миру, који не жели дијалог без уцена и који је против компромиса", истакла је Михајловић.

Према њеним речима, Београд је увек говорио да је за постизање договора и никада није уцењивао Приштину.

"Уместо што се бахати и прети, уместо што условљава постизање сваког договора, што одбија Опен Балкан, Куртију би боље било да стави прст на чело и да размисли, јер ће га такво његово понашање само одвести у пропаст", закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг