Вести

Михајловић: На Косову ништа неће моћи да се ради без Срба

Потпредседница Владе Србије и функционерка СНС-а, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас, поводом одличног резултата Српске листе на изборима на Косову и Метохији, да Албанци више ништа неће моћи да ураде без сагласности Срба.

“Избори су донели стабилност и јединство код Срба и нестабилност код Албанаца. Показана је чврста веза политике Београда, председника државе и Владе Србије, а доказана је и исправност те политике јер су се сви Срби окупили око ње и показали да ће бити важан део будућих односа на Косову. Ускоро очекујем формирање Заједнице српских општина, јер је то за нас веома важно пошто нас чека доста посла на Косову”, рекла је Михајловић.

Одговарајући на питање новинара о изјави функционера СПС-а Бранка Ружића, који очекује веће учешће социјалиста у новој влади, Михајловић је рекла да “не треба журити, већ треба ићи по реду”.

“Прво да видимо кога ће председник Србије Александар Вучић да изабере за мандатара и ко ће водити нову владу, па тек онда можемо да разговарамо о њеном саставу. Оно што је важно јесте да се курс владе, верујем, неће мењати и да ћемо до инаугурације новог председника Србије имати новог премијера и нову владу”, рекла је она.

 

Опозиција има вишак времена кад joj је фонтана проблем

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, одговарајући на питање да прокоментарише критике опозиције на рачун нове фонтане у центру Београда, каже да она очигледно има превише слободног времена које не зна како да потроши.

“Мени је Славија са фонтаном данас лепша него раније. Али увек ћемо имати дежурне критичаре, оне који неће фонтану, којима све смета, који неће ауто-путеве, који неће да се било шта промени у овој земљи и који зато и немају подршку грађана. Сетимо се да је тридесетих година прошлог века Мештровићев “Победник” из моралних разлога и после притужби грађана био склоњен са Теразија на Калемегдан, а данас је овај споменик симбол Београда”, рекла је Михајловић.