Вести

Михајловић: Најоштрије осуђујем покушај упада у парламент

Потпредседница Владе Србије, Зорана Михајловић, најоштрије је осудила синоћни насилни покушај упада у Скупштину.

Михајловић је позвала све грађане Београда и Србије да се придржавају и да поштују све мере које је Kризни штаб донео у циљу сузбијања епидемије корона вируса, јер ће само на тај начин сачувати и себе и друге.

"Позивам све грађане на одговорност и озбиљност! Позивам све грађане да не прибегавају било каквом насиљу! Ношење маски, поштовање дистанце и одговорност за своје здравље и здравље других једини је начин како бисмо се изборили са разбукталом епидемијом короне", навела је Михајловић.

Михајловић је рекла да о томе колико је ситуација озбиљна највише говори податак да су готово све болнице у Београду, као и у другим градовима препуне пацијената оболелих од короне.

"Молим све да најозбиљније схвате ситуацију и да неодговорним понашањем не отежавају посао лекарима и медицинском особљу који се 24 сата боре за здравље наших грађана", наводи Михајловић.

Михајловић је навела и да сваки покушај политичке злоупотребе ситуације са епидемијом неће бити ништа друго него коцкање са здрављем грађана.

Михајловић је рекла да би организација било каквих политичких протеста у време када су болнице препуне заражених била врхунац неодговности.

"Они који позивају на митинге и протесте мораће и да прихвате одговорност за здравље грађана које окупљају, а било би лепо и да пропусте кола Хитне помоћи. Апелујем на грађане да уколико и желе да искажу своје незадовољство да то чине носећи маску и поштујући дистанцу, јер је то најбољи начин да сачувају своје здравље и здравље других", рекла је Михајловић.

 

Смањити тензије, здравље грађана најважније

Михајловић je оценила да је у тренутку разбуктавања епидемије корона вируса у Србији главни задатак свих да се заштити здравље сваког грађанина, јер је брига о животима људи важнија од политичких борби.

"Без обзира на политичке разлике и шта ко мисли о нечијој политици, постоје ствари које су важније од тога, а то је здравље сваке грађанке и грађанина, сваке бебе која долази на свет и сваког детета у Србији. Ми смо добар и солидаран народ, који и те како уме да подели и добро и зло. У овом тренутку важно је да будемо јединствени и да се заједно боримо против епидемије, а кад све прође, биће времена и за анализе и за политичке размирице", навела је Михајловић.

Михајловић додаје да је у овом тренутку најважније да се смање тензије у друштву и да буде што мање последица синоћних протеста по здравље свих, без обзира на то да ли су учесници протеста, полицајци, новинари, а да свако ко је прекршио закон треба да одговара.

 

 

 

Извор: Танјуг