Вести

Михајловић: Наша визија је зелена Србија, а циљ 40 одсто енергије из ОИЕ до 2040. године

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је на Првој великој конференцији о соларној енергији у Србији да је визија у области енергетике зелена Србија, а циљ да се до 2040. године 40 одсто енергије добија из обновљивих извора.

"Поносна сам на заједнички рад на изради нових закона у области рударства и енергетике, од којих је један потпуно нов и уређује област обновљивих извора енергије. Циљ овог закона је да имамо више инвестиција у области ОИЕ, а верујемо да ће соларна енергија бити један од покретача развоја енергетског сектора у Србији. Такође, кроз овај закон желимо да покажемо да можемо бити много ефикаснији и кад је реч о процесу енергетске транзиције и декарбонизације", рекла је Михајловић, која је учествовала на Првој великој конференцији о соларној енергији у Србији.

Михајловић је рекла да су за инвестициони бум у области енергетике посебно важни добри услови пословања, електронске процедуре које се уводе новим законима, као и инвестициони план у области енергетике и рударства вредан више од 15 милијарди евра, и позвала све инвеститоре да улажу у Србију.

 

 

Извор: Танјуг