Вести

Михајловић: Насиљу нема места у Србији и у српској политици

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, осудила је насилничко понашање демонстраната у градовима Србије чија су мета били полиција, државне институције, медији, просторије Српске напредне странке и лидери странака који су учествовали на изборима.

"Напади на полицију и туче на улицама Београда, напади хулигана на РТВ Војводине, разбијање Градске куће и просторија СНС у Новом Саду и разбијена глава лидера Покрета слободних грађана, Сергеја Трифуновића, кога су напали само зато што је изашао на парламентарне изборе - јесу насиље и то је недопустиво! Насиљу нема места у Србији и у српској политици", навела је Михајловић.

Михајловић је истакла да је потпуно нејасно и забрињавајуће зашто је опозиција позвала грађане на окупљање у време када у Београду и широм Србије сваког дана имамо све већи број заражених вирусом корона и када је већ сада да јасно да неће бити увођења ограничења кретања грађана.

"Да ли је могуће да је само државном врху и људима у Кризном штабу стало до гашења епидемије? Зашто опозиција позива грађане на окупљања грађана кад и сами знају да то може само да доведе до новог ширења заразе, до нових тешких случајева у већ препуним болницама и тако само додато отежава лекарима и медицинском особољу који буквално 24 сата дневно спасавају животе оболелих грађана. Очигледно је да опозиција нема другу политику осим морбидног профитирања на болести грађана", закључује Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг