Вести

Михајловић: Настављамо да унапређујемо сарадњу са САД у корист грађана Србије

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да су Србија и САД показали у претходном периоду да могу много тога да постигну и у политичкој и у економској сарадњи и да ти односи могу да буду још бољи, на корист грађана Србије.

"Србија и САД ове године обележавају 140 година дипломатских односа, који су највећим делом били добри, иако смо имали пад у једном периоду. На нама је да учинимо све да те односе унапређујемо, за шта имамо добру основу, јер америчке компаније у Србији запошљавају око 25.000 људи, инвестирале су четири милијарде евра, а заједно реализујемо и велике инфраструктурне пројекте", рекла је Михајловић након потписивања Споразума о сарадњи између Kонгреса српско-америчког пријатељства и удружења Ист-вест бриџ (East-West Bridge,) којем је присуствовала.

"Односи између две земље нису само односи две владе, много је појединаца из политике, бизниса, научника, писаца који су утицали како се на САД гледа у Србији, и у Србији на САД. Пуно је простора да се та сарадња додатно побољша и драго ми је да ћемо на томе заједно радити", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг