Вести

Михајловић: Не нападају Вучића због највишег ордена СПЦ, већ због његове политике о Косову

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, осудила је најновије нападе на председника Србије Александра Вучића од стране појединих црквених великодостојника и дела јавности због одлуке да му се поводом прославе 800 година аутокефалности наше Цркве додели највише одликовање Српске православне цркве, Орден Светог Саве.

“Свима који критикују и при томе омаловажавају највеће признање СПЦ, не смета председник Србије. Смета им жеља Александра Вучића да Срби и Албанци постигну компромисно решење око Косова, смета им његова политика непристајања на то да Албанци на Косову добију све, а да Срби не добију ништа”, наводи потпредседница Владе.

Михајловић је оценила да ови напади показују да су они који не желе да се на Косову било шта промени спремни на јефтино политиканство, у које увлаче све, па и патријарха српског, господина Иринеја, и Синод СПЦ.

“Председника Вучића нападају они који желе да и даље имамо замрзнути конфликт са Албанцима, да тиме у ствари држе замрзнуте наше грађане на Косову, као будућност Србије. То је њихов циљ, а не да председник Србије не добије највиши орден Српске православне цркве. И управо зато и због његове искрене жеље да реши овај вековни проблем честитам председнику Вучићу на Ордену Светог Саве”, нагласила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг