Вести

Михајловић: Нећемо дозволити никоме да манипулише грађанима

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је Покрет "Не давимо Београд" наставио тамо где су стали други представници опозиције износећи неистине о пројекту "Јадар" и злонамерне оптужбе против председника државе и чланова Владе Србије.

"Пре него што неког нападнете, барем се упознајте са чињеницама, а чињенице су да компанија Рио Тинто у Србији врши геолошка истраживања још од 2004. године, али да није добила ни одобрење за експлоатацију, нити да постоји потписан уговор са том компанијом. Да ли ће га бити, зависиће, најпре, од резултата студије утицаја на животну средину, која још није завршена, као и од става грађана на референдуму", рекла је Михајловић.

"Намера референдума није да се сакрију чињенице, као што ви тврдите, већ управо супротно, да се грађани, кад буду завршене све студије и познате све чињенице, изјасне о пројекту "Јадар". Они који нападају већ саму најаву референдума, изгледа да нису тако сигурни да већина грађана, пре свега они који живе у Мачванском округу, дели њихово мишљење. За нас је битна истина и само истина и зато нећемо дозволити никоме да неистинама и паушалним оптужбама манипулише грађанима", додала је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг