Вести

Михајловић: Неистине опозиционих странака су из својих политичких интереса

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да ће надлежне инспекције наставити да раде свој посао и предузимати све мере како би животна средина била сачувана у рударским активностима.

"Држава је урадила свој посао и надлежне инспекције су реаговале и по притужбама грађана који живе у околини рудника Јама, као и у другом случају, загађења реке Пек.  То ће се наставити без обзира на неистине које износи део опозиционих странака и покушаје да оно што држава ради на заштити интереса грађана и на заштити животне средине представе неистинито, из својих политичких интереса”, рекла је Михајловић, реагујући на наводе представника Странке слободе и правде из Бора.

Михајловић је објаснила да је, кад је реч о руднику Јама, надлежни рударски инспектор крајем марта наложио обуставу свих рударских активности на изградњи три вентилациона окна, сервисног окна и ископа у руднику Јама компаније "Зиђин копер".

"Инспекцијске контроле ће бити присутне и даље, и да би се проверило да се издати налози поштују, али и због поступања по другим представкама грађана Бора", рекла је Михајловић.

Други случај загађења којим се инспекција бавила је загађење реке Пек, где су у инспекцијској контроли учествовале инспекције три различита министарства.

"Рударски инспектор је изрекао мере компанији "Зиђин копер" за загађење реке Пек и имају рок до 30. априла да отклоне све неправилности. Али, будући да потенцијалних загађивача сигурно има још, у наредном периоду све три инспекције ће наставити да се баве овим проблемом како би се утврдили сви потенцијални загађивачи реке Пек и река довела у првобитно стање, пре овог загађења", навела је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг