Вести

Михајловић: Незнањем и измишљеним оптужбама нећете добити поверење грађана

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да изношењем критика које немају никакве везе са реалношћу део опозиције показује да их не занима сектор енергетике, већ искључиво пажња медија коју могу да привуку измишљеним оптужбама.

"Посао опозиције је да критикује, али можете критиковати само оно што сте прочитали и о чему нешто знате, а из сваке ваше тврдње види се да уопште не знате о чему говорите, нити о томе какво је данас стање у енергетици, нити шта се законом предлаже. Изгледа да сте, нажалост, кад су обновљиви извори енергије у питању, остали у времену кад ОИЕ једва да су били и тема у јавности, а да не говоримо о томе да се ништа није радило да они постану реалност у Србији, као што јесу данас и као што ће бити још више захваљући закону који ћемо предложити", рекла је Михајловић поводом критика Народне странке.

Михајловић истиче да је Нацрт закона о обновљивим изворима енергије, који та странка напада, све супротно од оног што о њему тврде, од тога да се кроз увођење аукција подстиче тржишна конкуренција између произвођача енергије из обновљивих извора, као што се то ради и у Европској унији, до тога да се даје могућност грађанима да сами производе енергију из ОИЕ, и да у сваком делу Србије, на свакој кући, стамбеној згради или производној или спортској хали имамо соларне панеле.

"Можда је овде по среди нешто друго, и да је ваша главна примедба то што немате прилику да о вашим предлозима разговарамо у Народној скупштини. Али то није наша, већ ваша кривица, јер је ваша одлука била да не изађете на изборе и борите се за гласове грађана. Нажалост, као што видимо и из ових напада, изгледа да вас ни данас не занима да се за власт борите програмом и идејама, а измишљеним оптужбама и незнањем сигурно нећете добити поверење грађана", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг