Вести

Михајловић: Ниједно градилиште у Србији није затворено

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је радове на деоници пута Рума-Пећинци, који се изводе у оквиру рехабилитације пута од Сремске Митровице до Пећинаца, а за које је држава издвојила милијарду и по динара.

Михајловић је поручила да је то само једно од градилишта у Србији где се на време завршавају радови, те истакла да тренутно, упркос пандемији вируса корона, ниједно градилиште у нашој земљи није затворено, ниједан радник није заражен и да неће бити већег пробијања рокова.

"На територији Србије ниједно градилиште није затворено, тренутно радове обавља око 5.500 радника, ни на једном градилишту немамо заражене, имамо неколико изолованих случајева. Суштински и већински људи раде и то је знак да уз добру организацију и поштовање мера успевамо да и у овим околностима држимо радове у договореној динамици", рекла је Михајловић.

Михајловић је рекла да су она и представници њеног Министарства сваког дана на терену како би грађани видели и знали да путари раде, али не само путари, већи и остали радници на пројектима из железничког, водног и ваздушног саобраћаја.

С друге стране, додаје Михајловић, представници Министарства су свакодневно са радницима како би им пружили подршку, јер је у овим тренуцима, каже, сваки радно ангажован човек јако важан за српску економију и привредни раст земље.

"Због тога ништа не сме да стане, али морамо да учинимо све како би грађевинари били безбедни на градилиштима", истакла је Михајловић.

Говорећи о радовима на деоници пута Рума-Пећинци, коју је данас обишла, Михајловић је рекла да је рехабилитација пута од Сремске Митровице до Пећинаца веома важна и да је зато Влада Србије кроз Путеве Србије издвојила милијарду и по динара за те радове.

"Очекујем да извођачи поштују рокове и да Путеви Србије изврше своје финансијске обавезе. Сваке године све више улажемо у путну инфраструктуру, и ни сада нећемо одустати ни од једног пројекта, неке нове ћемо чак и започети. Само у овај део Србије је у протекле две године уложено више од пет милијарди динара само у одржавање путева, а да не говоримо о изграђеним ауто-путевима", нагласила је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг