Вести

Михајловић: Поредити Вучића и Милошевића је ван памети

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, осудила је натписе у хрватској штампи и делу медија у Србији, који председника Србије Александра Вучића пореде са Слободаном Милошевићем, као увредљиве, злобне и смешне.

"Поредити Милошевића и Вучића је сасвим ван памети и показује озбиљну фрустрацију аутора текста. Милошевић је слао српску децу у ратове, Вучић подстиче мир и сарадњу у региону. Милошевићева политика је довела до санкција, једне од највећих инфлација у свету, несташице основних намирница, разарања привреде, гушења демократије. Данас је Србија земља која има ниску стопу инфлације и привреду која се развија, која улаже у саобраћајну и енергетску инфраструктуру и стално унапређује услове пословања и водећа је у региону у привлачењу страних инвестиција. Србија је за време Милошевића била изопштена од света, у изолацији, док је данас земља на путу ка чланству у ЕУ, врата су јој отворена свуда у свету, и у Сједиљеним Америчким Државама, и у Кини, и у Русији, и у Европској унији, а председник Вучић има добре односе са лидерима највећих земаља света. Милошевић је оставио српски народ на цедилу у другим државама, Вучић се бори за њихов положај, као што су свим народима који живе у Србији обезбеђена сва Уставом гарантована права. Дакле, нема баш ниједне назнаке сличности. Многи би волели да се Србија врати у време безнађа, политичке нестабилности, економске неизвесности, руиниране инфраструктуре. На њихову жалост, а на срећу свих грађанки и грађана Србије, али и земаља региона, то се неће десити", истакла је Михајловић.

Михајловић  додаје да је јасно одакле и зашто стижу овакве поруке.

"Србија је земља која се убрзано развија, чија привреда расте и која почиње да сустиже и престиже земље које су раније биле далеко испред нас у погледу просечних плата. То изазива бес и забринутост појединих суседа, којима одговара слаба и нестабилна Србија. Моја порука њима је да почну да се навикавају на моћну и јаку Србију“, закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг