Вести

Михајловић: Позивају на протест, а ни цензус нису прешли

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, оценила је данас да позивања на протесте испред Скупштине од стране опозиционих лидера представља ништа друго него хватање за сламку политичког спаса.

"Свако блокирање рада државних институција представља насиље над демократским принципима и прекрајање воље народа. А грађани и грађанке су јасно на изборима показали кога желе у српском парламенту", рекла је Михајловић.

Михајловић истиче да они који су се плашили да на те изборе изађу, јер нису имали ништа да понуде, као и они који нису успели ни цензус од три одсто да пређу, данас би насилно, изазивајући инциденте, да освоје власт.

"Господо, власт се осваја програмом, радом и резултатима, на изборима, а не тако што ћете претити пејнтбол пушкама, протестима и нередима”, рекла је Михајловић.

“У овом тешком и изазовном времену за цео свет, када се наша држава лавовски бори да сачува здравље и животе грађана, позивање на масовна окупљања су веома опасна и представљају врхунску неодговорност и небригу за људе. Још једном српска опозиција показује колико им је до грађана и грађанки заправо стало - тек онолико да задовоље сопствене интересе и сачувају себе на политичкој сцени”, рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг