Вести

Михајловић: Разговарамо о свему и нема недодирљивих

Председник СНС-а и премијер Александар Вучић има поверења у мене, као што и ја имам поверења и поштовање према њему, изјавила је данас министарка саобраћаја Зорана Михајловић.

Она је новинарима у влади, дан после Главног одбора СНС-а, рекла да је природно што је та партија стално у жижи јавности и да се у оквиру ње разговара о свему и да нема недодирљивих.

"Користим прилику да се извиним грађанима, који су можда у једном моменту помислили да је бављење нама самима много важније од оног због чега ми јесмо овде, а ми смо овде због бољег живота грађана и јуче је на то стављена тачка", рекла је Михајловић.

Михајловић, која и потпредседница СНС-а, рекла је да чланови те партије као и њени функционери морају стално да се преиспитују и да је то био разлог због којег је она данас представила резултате рада за прошлу и планове за ову годину.

Она је подсетила да је та странка обећала грађанима бољи живот, достојанство и правду и да су то стратешки циљеви владе.

Михајловић је рекла да је влада повукла предлог да директор Железница буде Здравко Јокић, јер није довољно компетентан.

"Када смо дошли до додатних информација, а које се тичу пре свега инвестиционог кредита који тај господин има, везано за његову фирму, иако не дугује држави, одмах да будем јасна, сматрали смо да није довојлно компетентан да води Железнице", рекла је Михајловић.

На констатацију да је јуче најпре био предложен Јокић, а да је влада данас предложила Мирослава Стојчића, Михајловић је објаснила да је "било боље да се такав кандидат (Јокић) повуче".

"Сматрали смо да је много боље да таквог кандидата повучемо, макар и у последњи час, него да таквог кандидата бранимо. Мислим да се по томе разликујемо такође од свих претходних влада које би, претпостављам, браниле неодбрањиво", закључила је Михајловић.

 

Предложене Измене закона о безбедности саобраћаја

Михајловић је изјавила да је то министарство предложило и предало измене закона о безбедности саобраћаја формалном предлагачу - Министарству унутрашњих послова и да ће још једном о томе разговарати са министром Небојшом Стефановићем.

Она је одговарајући на питање због чега те измене нису усвојене до 1. јануара, како је раније најављивано, подсетила да је формални предлагач Министарство унутрашњих послова.

"Формални предлагач тог закона је МУП. Министарство саобраћаја и ми који се налазимо у координационом телу за безбедност саобраћаја смо измене и допуне закона предложили и послали формалном предлагачу. Формални предлагач би сада морао сада да крене у представљање закона", рекла је Михајловић.

Михајловић је још једном подвукла да је реч о веома важним изменама и да би то морало што пре да се уради рекавши да ће тим поводом још једном разговарати са министром унутрашњих послова.