Вести

Михајловић: Сасећи све "пипке" криминала, то је надполитичка борба

Потпредседница Владе, министарка рударства и енергетике и члан Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да се борба против организованог криминала не сме завршити на хапшењу Беливукове групе, јер криминал има своје "пипке" свуда, у државним институцијама, јавним предузећима, али и у политичким странкама и поручила да зато сви ти "пипци" морају бити откривени и санкционисани без компромиса и без обзира колико дуго неко био у партији.

"Борба против организованог криминала је надполитичка борба, уопште није битно да ли је неко члан политичке партије или је неко у нашој или некој другој странци, или није ни у једној странци. Ти људи морају бити санкционисани и не смеју да буду део система, а наравно не треба да буду ни део политичке партије, колико год они били или не били дуго у одређеној политичкој партији", рекла је Михајловић.

Михајловић је одговорила на питање о значају борбе против организованог криминала, препрекама у тој борби и најави да одговорност, ако се она утврди, неће заобићи ни људи који су у власти на високим функцијама.

Истиче да је санкционисање тих људи први и најважнији корак и да се стално, када се прича о организованом криминалу, заборавља шта је тај организовани криминал хтео да уради овде и какав је то био напад на државу.

"Дакле, напад на председника је био напад на државу. Ми смо имали раније искуство са тим када се десило убиство премијера, а то и те како оставља последице на државу. Па, зар треба поново да доживљавамо такве ствари", поручила је Михајловић.

Михајловић је нагласила да зато борба против организованог криминала мора да буде бескомпромисна.

Такође, упитана да ли ће доћи до неких промена у редовима Српске напредне странке, односно на водећим функцијама у држави везано за ове догађеје, рекла је да нико од тих људи не треба да буде у политичкој партији и да се зна где им је место - да одговарају пред судом.

"А, да ли то значи одређене промене, не знам, видећемо ко су ти људи. Видећемо. У сваком случају политичка партија је довољно јака да може да изађе на крај са таквим стварима, као што је држава најјача и као што ће држава изаћи на крај са организованим криминалом", рекла је Михајловић.

Напомиње да је борба против организованог криминала основа развоја једног друштва и истиче да ако тога нема онда нема ни стабилности, напретка економије, нити укупног развоја једног друштва.

 

 

Извор: Танјуг