Вести

Михајловић : СНС добила новог члана


Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић најавила је данас да ће та странка 20. октобра прославити пет година постојања и представила новог члана Драгослава Николића, који је био члан Председништва Демократске странке.
 
Михајловић је на конференцији за новинаре изразила захвалност грађанима на поверењу, додајући да поверење у СНС расте и после годину и по дана на власти, "што је ретко случај када је странка владајућа".
"Формирали смо се као странка која ће бити алтернатива тадашњој власти која нас је довела у огромне економске, социјалне и политичке проблеме и показало се да је наша идеја била исправна и да смо преузели одговорност на локалном нивоу у Београду и у целој Србији", рекла је Михајловић.
 
Према њеним речима, СНС је обећала промене и оне већ постоје.
Нада се, како је додала, да ће економска ситуација у Србији бити боља, а животни стандард бити виши што је задатак те партије.
 
У години када је формирана, СНС је имала 74.000 чланова, рекла је Михајловић, додајући да их данас има 354.408, да је тај број за претходних пет година повећан четири и по пута и да је то знак, како је подвукла, да "странка вредно ради заједно са својим председником".
 
СНС учествује у власти у 82 општине, има девет градоначелника и 30 председника општина, истакла је она.
Нови члан СНС Драгослав Николић, некадашњи председник Подрињског окружног одбора ДС, говорећи о разлозима за прелазак у табор напредњака, рекао је да је то због лидера Александра Вучића који је заједно са својом странком донео "нови правац у политици".
 
Он је поручио и да је СНС урадила за Косово и Метохију, оно што је ДС требало пре четири године.
Пре толико година, истакао је Николић, ДС је требало да уради и пореску реформу на начин на који то сада раде напредњаци.
 
Извор - Танјуг