Вести

Михајловић: Србија неће попустити пред уценама и силом

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић рекла је данас, поводом упада јединица РОСУ на север Косова и хапшења четворице Срба у Косовској Митровици, да се до решења за питање Косова не може доћи без Србије, а да Србија неће попустити пред уценама и силом које демонстрира Приштина.

“Трговински рат који Приштина води против Србије и данашњи упади специјалних снага косовске полиције на север Косова неће променити позицију Србије у преговорима са Приштином ни за педаљ и с тим треба да рачунају и приштински функционери и сви у међународној заједници који њихове потезе одобравају”, каже Михајловић.

Она додаје да економска блокада и употреба силе, чиме се служи Приштина, могу трајно да наруше поверење у дијалог, у добре намере међународне заједнице, и да пониште све што је до сада урађено у покушају да се дође до компромиса у вези с питањем Косова и будућим односима српског и албанског народа.

“Србија је нереаговањем на провокације показала да је одговоран и озбиљан партнер, али за дијалог су потребне две стране. Зато очекујемо да Приштина одмах прекине с насиљем, претњама и блокадама, а од међународне заједнице и КФОР-а да покажу да су у стању да Србима на Косову гарантују безбедност, јер су својим мандатом за то одговорни”, каже Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг