Вести

Михајловић: Србија показала снагу у време кризе која погађа читав свет

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је Србија у условима кризе са којом се суочава читав свет успела да ојача свој здравствени систем, да сачува стабилност и настави да улаже у развојне пројекте.

“Оно што неку државу чини успешном у времену кад се цео свет суочава са пандемијом корона вируса, јесте колико је успела да сачува и ојача свој здравствени систем и своју економију. Србија је међу најуспешнијима у Европи и свету у вакцинацији становништва, захваљујући великом раду и труду и председника Србије и Владе Србије, и на делу је показала солидарност према својим суседима који тек почињу вакцинацију. Наша економија је имала најмањи пад у 2020. години  у Европи, а ниједан стратешки важан развојни пројекат није заустављен. Напротив, покрећемо и нове, који ће Србију учинити развијенијом и бољим местом за живот њених грађана, кроз већу бригу о нашим природним ресурсима, животној средини и сигурном снабдевању енергије у деценијама које долазе”, рекла је Михајловић.

“Србија је показала своју снагу у време кризе која погађа читав свет, али ови изазови нису још иза нас, и зато је важно да наставимо да будемо јединствени и солидарни у борби са пандемијом. Верујем да су и грађани тога свесни, а на политичарима је да покажу зрелост и одговорност, било да су у власти или опозицији. У кризама се још боље него иначе види ко ради у интересу грађана и државе, а коме су на првом месту лични интереси и борба за власт, па зарад политичких поена напада и оно што је добро за све грађане”, наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг