Вести

Михајловић: Шта је следеће од Бошка Обрадовића?

Лидер Двери, Бошко Обрадовић, покушава да оптужбама против других скрене пажњу са сопствених неодговорних изјава и акција, рекла је потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке, Зорана Михајловић.

Михајловић је навела да се чини да је Бошку Обрадовићу понестало идеја како да скрене пажњу на себе, а да је то углавном радио упадањем у институције, увредама, претњама, одскоро и ширењем страха од избеглица међу грађанима.

"И сада, пошто је пре неколико дана позивао на пуч и рушење уставног поретка у Србији, Обрадовић долази на нову идеју да поднесе кривичну пријаву против републичког јавног тужиоца", рекла је Михајловић.

Навела је да је штета што су Обрадовић и његови партнери бојкотом избегли да грађанима дају шансу да кажу шта мисле о њиховој политици увреда, перформанса и ширења страха.

"Али, то је само зато што знају шта грађани о њима мисле", наводи Михајловић.

 

Не вређајте грађане Србије поредећи их са нацистима

Михајловић је осудила поређење грађана који су својим потписом дали подршку листи СНС-а са нацистичком Немачком, које је на друштвеним мрежама објавио академик Душан Теодоровић.

“Недопустиво је да се грађани вређају поредећи их са нацистима само због тога што су желели да подрже једну изборну листу. Непријатно сам изненађена да људи који би, због свог образовања, требало да буду најодговорнији и да допринесу већој толеранцији у друштву, буду први који ће ширити мржњу и на овај начин етикетирати симпатизере једне странке, ма колико се не слагали са њеном политиком”, рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг