Вести

Михајловић: СзС нема програм, зато прибегава насиљу

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић оценила је да је проблем српске опозиције то што не зна шта хоће и да уопште нема програм, и да зато прибегава насиљу.

"Понашање лидера опозиције ми је као из оне рекламе у којој две комшинице пију кафу, па једна другој гледају у шољу - нешто су ''тели, али не знају тачно шта. Тако, на пример, Бошко Обрадовић - хтео би на изборе, ''плашљиви'' Вучић неће да их распише, али ако их буде, он ће их бојкотовати. Па да га неко пита: ''А, шта си ''тео''. Исто и Вук Јеремић, сетите се Косова, изолације коју нам је направио и забране да разговарамо са другим државама о Косову. Причамо и о Ђиласу, шта је тај човек направио осим што се лично богатио? То су ти испрани политичари", рекла је Михајловић.

Она је истакла да су смешни покушаји блокаде парламента, па да ако Бошко Обрадовић има намеру да се бави политиком и да грађанима објасни свој програм, ако га уопште има, онда то треба да ради унутар парламента, а не на црвеном тепиху испред њега.

"У европским земљама парламент је место на ком се воде расправе, дискутује о програмима и законима и критикује власт. Велика је грешка ако мислите да се то ради испред, на црвеном тепиху. Али, када немате програм, онда се бавите насиљем и нападате све оне, укључујући и европског комесара Јоханеса Хана, који вас позивају да се вратите у посланичке клупе", рекла је Зорана Михајловић.

Она је рекла и да никоме неће бити допуштено да блокира путеве и да ће, ако се то деси, појединци одговарати.

"Имате мањину која би да прави хаос и блокира главне коридоре. Свако ко то буде урадио одговараће и сносиће последице, јер је то недопустиво било где у свету. Позивати се на 5. октобар је погрешно, јер су томе тада претходили покрадени избори, а сада имамо ситуацију да они неће изборе, јер знају да не могу да победе, па би да на власт дођу преко улице и насиља“, закључила је Зорана Михајловић.

 

Заједнички прелази, решење за чекање на границама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је за Србију, али и све земље у региону од велике важности стварање заједничких граничних прелаза како би проток људи и робе текао брже и без чекања на границама.

Михајловић је рекла да Србија разговара са суседима о отварању интегрисаних граничних прелаза, јер је то решење за дуга чекања на границама.

"С Босном и Херцеговином, Македонијом и Црном Гором градимо по један гранични прелаз, међутим, проблем су земље Европске уније које имају своје процедуре, али мислим да ћемо успети и с Бугарском и Румунијом да се договоримо исто", рекла је Михајловић.

Она је подсетила да је данас другачије у односу на период од деведесетих до 2010. године, када је Србија изгубила моментум, стајала у месту и није градила коридоре, као што су то чиниле суседне земље, и саобраћај ју је заобилазио.

"Данас је ситуација другачија, завршавамо коридоре и враћамо саобраћај на наше ауто-путеве, прошле године кроз Србију је прошло 54 милиона аутомобила, до краја године очекујемо 60 милиона, што је 20 милиона више него пре неколико година, рекла је министарка.

Михајловић је додала да је недопустиво да теретна возила чекају на границама и по 700 минута, и најавила да ће Србија организовати састанак са министрима саобраћаја и полиције из региона како би се решио овај проблем.

 

 

Извор: Танјуг/Тв Хепи