Вести

Михајловић: Требињски аеродром омогућиће бољу везу са читавим светом

Аеродром у Требињу градиће се код села Мионићи, а том делу Херцеговине омогућиће већ од децембра 2021. године јаче повезивање са Србијом, регионом и целим светом, речено је у Београду после састанка делегација Србије и Републике Српске и заједничке радне групе за изградњу аеродрома.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да је значајно повезивање српског народа и додала да ће требињски аеродром омогућити бољу везу са регионом и читавим светом.

"Договорили смо да до петка прецизно буде дефинисано где ће бити писта. Као и да буду формирани мали оперативни тимови који ће паралелно радити неопходан посао јер хоћемо да испоштујемо рок да први летови буду у децембру 2021. године", рекла је Михајловић и додала да ће се тада од Београда до Требиња стизати за четрдесетак минута.

Састанци министарстава Србије и Српске око изградње аеродрома биће одржавани једном месечно.

Подсетила је и на друге пројекте регионалног повезивања српског народа са обе стране Дрине као што су ауто-пут Сремска Рача-Кузмин, учешће Србије у финансирању изградње пута од Раче ка Бијељини, изградњу моста између Љубовије и Братунца и још 11 мостова.

"Радимо све оно што нам омогућава да повежемо наш народ и да наше везе буду чвршће и јаче него што су биле до сада", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг