Вести

Михајловић : Увек ћемо бранити интересе слабијих


Потпредседница Главног одбора СНС и министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да ни она, ни Српска напредна странка, не учествују у злоупотреби мултиетничности и суживота у Војводини и да ће увек бранити интересе слабијих и малобројних етничких група.

Реагујући на саопштење ДС, којим се критикује министаркина изјава за новосадски "Дневник" да је Војводина "апсурд Србије, јер уместо да има највишу стопу запослености, она има највишу стопу незапослености радно способног становништва", Михајловић је Танјугу рекла да је била "врло пажљива када је давала квалификације у вези са Војводином, јер нико не сме да има тапију или етикету толерантности суживота".

"Истина је да се у Војводини најлошије живи у односу на остали део Србије, да је најнижи животни стандард, цвета корупција, да је број неликвидних предузећа повећан за 50 одсто у претходних неколико година... Ако имате лоше резултате и то не признајете, онда се догађа нешто што смо толико пута имали прилике да гледамо - оно што је највредније, а то су мултиетничност и суживот, злоупотребљава се у политичке сврхе", рекла је она.

Михајловић је истакла да СНС има право и да мора да реагује ако ДС мисли да је најјача у политичком смислу, да има права да намеће и економске правце, који су се, према њеној оцени показали као извор корупције, наводећи Развојну банку као пример који подстиче етничко неповерење.

"СНС и ја у томе не учествујемо, али ћемо увек бранити интересе слабијих и најмање бројних етничких група, јер они пре свих настрадају. Војводина је европска регија и ми заиста желимо европске вредности", закључила је Михајловић.