Вести

Михајловић: Увреде и претње свакодневна пракса Савеза за Србију

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да се не би изненадила да људи из Савеза за Србију, који се посебно истичу у најбруталнијим претњама женама, као што је Жељко Веселиновић, не буду смењени, већ чак и награђени за своје понашање.

"Можда га поставе за портпарола Савеза за Србију јер он најбоље представља једину политику коју имају: да су жене које не мисле као он ђаволи које треба силовати", рекла је Михајловић поводом увреда које је Веселиновић упутио удовици Оливера Ивановића.

Михајловић је додала да су вербалне увреде и претње постале свакодневна пракса и начин деловања Савеза за Србију, што потврђују и претње убиством на друштвеним мрежама које је члановима СНС-а са Врачара упутио председник Општинског одбора Демократске странке Врачара Богдан Татић.

 

Не делите жене у Србији

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић, у одговору на оптужбе које су јој упутиле Женске снаге Двери, поручила је да у њој неће пронаћи саговорника који ће, попут њих, брутално да нападну било коју жену само зато што не дели исте политичке идеје.

"Не желим да вам одговорим истим језиком којим ви вређате мене само зато што сам чланица СНС-а, јер ниједна жена у Србији не заслужује да буде повређена због другачијег политичког става. Можемо да полемишемо о политичким циљевима, о идејама како да Србија иде напред, али немојте да делите жене на теми мајчинства и професија. Свака жена у Србији је вредна, имала она деце или не, и то вам поручујем као мајка 16-годишњег сина", каже Михајловић.

Михајловић додаје да јако добро зна колико су се жене тешко избориле за своја права да буду поштоване и као мајке, домаћице, професорке универзитета, посланице и чланице Владе.

"Знам колико се и данас боре за своја права да бих тако лако сву ту борбу обесмислила због једног политичког саопштења. Зато је моја порука вама - не делите жене у Србији на мање и више вредне само зато што не мисле као ви у Дверима. То није друштво које заједно треба да градимо", наводи Михајловић, и истиче да се увек трудила и увек ће бранити сваку жену у Србији која трпи насиље, увреде и претње", истакла је Михајловић.

 

Потписујемо уговоре вредне 230 милиона евра

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је данас да ће током посете председника Србији Владимира Путина бити потписана три уговора у области железнице у вредности од 230 милиона евра.

"Потписаћемо уговоре испред Вучића и Путина вредне укупно 230 милиона евра: за електротехничке радове на прузи Стара Пазова - Нови Сад , затим за Диспечерски центар у вредности око 100 милиона евра и остатак за пројеткно техничку документацију за обнову дела барске пруге од Ваљева до Ужица. То сада потписујемо и радићемо на њиховој реализацији ове године", рекла је Михајловић.

Рекла је да ће се касније договарати са Русима за наставак пројектне документације за барску пругу од Ужица до Црне Горе и око начина финансирања за саму обнову од Ваљева до Ужица.

"Надамо се да би до краја 2021. могли да имамо најмодернији диспечерски центар у железничком транспорту. Не можемо да причамо о улагањима, ако не будемо имали једно место одакле ћемо управљати железничким саобраћајем", навела је Михајловић.

Михајловић је истакла да ће током посете Путина бити потписан и меморандум за одржавање пруга које су радиле руске железнице у Србији и да би током године требало да се потпише и уговор о одржавању пруга.

 

Ово није ни контра, ни митинг, ни контрамитинг

Скуп испред Храма Светог Саве, поводом доласка руског председника Владимира Путина није ни митинг ни контрамитинг, већ добродошлица председнику Русије као једном од највећих државника на свету, изјавила је данас министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

"То није ни контра, ни митинг, ни контрамитинг. Није контра, зато што људи долазе да поздраве председника Путина и председника Вучића. Није ни митинг, зато што не демонстрирају против нечега. И није ни контрамитинг, јер би то онда значило да поред људи који се окупљају да поздраве Путина и Вучића, имате неке друге који су против тога", рекла је Михајловић.

Михајловић је истакла да је долазак Путина у Србију важан и да Србија као једна мала држава не би требало да размишља да ли треба да сарађује и развија добре односе са неком државом или државником.

"Србија је отворена држава, а Београд је отворен град. Сви нам требају, сви су добродошли. Србија треба да има добре односе и са Истоком и са Западом", рекла је Михајловић и позвала грађане да пожеле добродошлицу свим светским државницима који долазе у Србију.

 

 

 

Извор: Танјуг