Вести

Михајловић: За економско оснаживање жена на локалу 67 милиона динара

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, уручила је данас, заједно са министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и шефицом Kанцеларије "UN Women" Миланом Рикановић, уговоре о реализацији пројеката економског оснаживања жена за четири невладине организације, у вредности од 16 милиона динара.

Михајловић је овом приликом истакла да Kоординационо тело за родну равноправност, Министарство за европске интеграције и "UN Women" трећу годину заредом реализују ИПА пројекат "Kључни кораци ка родној равноправности", у оквиру ког су омогућени финансијски услови за оснаживање жена на локалу.

"Пуно тога смо урадили на републичком нивоу, али то није довољно, морамо све активности спустити на локал и драго ми је што ћемо кроз ове пројекте подржати посебно рањиве категорије жена, као што су жене на селу, Ромкиње и жене са инвалидитетом. За три године подржали смо 16 невладиних организација са укупно 57 милиона динара, док је за унапређење родне равноправности у 20 локалних самоуправа издвојено 10 милиона динара", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да је родна равноправност један од приоритета Владе Србије и да ће у сарадњи са организацијама цивилног друштва положај жена на локалу бити побољшан.

"Kроз пројекте које смо подржали неке жене ће уписати факултете, стећи додатне вештине, набавићемо опрему за прераду воћа и поврћа, обезбедити им обуке и менторски рад. Хвала министарки Јоксимовић на залагању што ћемо и у будућности да наставимо да радимо на овом пољу заједно, а све у циљу да се положај жена у Србији унапреди", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг