Вести

Михајловић: Заједно унапређујемо пословну климу у земљи

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се данас са делегацијом Светске банке коју су предводили Стивен Ндегва, шеф Канцеларије ове банке у Београду и Алфонсо Гарсија Мора, глобални директор за финансије, конкурентност и иновације и са њима разговарала о унапређењу пословне климе и повећању конкурентности Србије, јачању финансијског тржишта  и новој агенди раста, као и транспортном сектору и спровођењу реформи значајним за услове пословања у Србији.

Михајловић је истакла да су ова и наредна година од велике важности за српску економију, те да је по питању пословне климе урађено много, али да је још посла пред државом.

“Спровели смо добре реформе, посебно када су грађевинске дозволе и катастар у питању, али то није довољно. Ми смо отворена економија и изузетно су нам важне нове инвестиције, али и боља повезаност са регионом. Покрећемо нови инвестициони циклус и пројекте вредне више од 10 милијарди евра, важно је да имамо конкурентно пословно окружење и ваша подршка нам је у томе значајна”, рекла је она.

 

Нове линије с нишког аеродрома за боље повезивање југа Србије

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић рекла је данас да је увођење нових редовних линија са нишког аеродрома важно за повезивање југа Србије са Европом, али и за даљи развој аеродрома “Константин Велики”.

 “Нема ничег важнијег за бржи развој региона јужне и источне Србије од добре повезаности. После пуштања у саобраћај комплетног јужног крака Коридора 10, завршетка источног крака који нас очекује, и наставка модернизације железнице, линије од јавног интереса су још један начин да помогнемо да се овај део Србије брже развија. Ове линије, уведене на захтев округа и општина из овог дела Србије, важне су пре свега због привреде и инвестиција, али и због лакшег повезивања са дијаспором и због туризма”, рекла је Михајловић поводом данашњег првог редовног редовног лета Ер Србије са “нишког аеродрома”, за Нирнберг.

 Она додаје да ће увођење 12 нових линија ка Немачкој, Аустрији, Италији, Мађарској, Шведској, Словенији и Црној Гори допринети даљем развоју нишког аеродрома, у који ће Влада Србије наставити да улаже како би он наставио да повећава број путника, и могао да функционише као резервни аеродром београдском аеродрому “Никола Тесла”.