Вести

Михајловићева: Војвођанска власт треба да се склони


Војводина је апсурд Србије, јер уместо да има највишу стопу запослености, она има највишу стопу незапослености радно способног становништва, навела је министарка енергетике.

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке и министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да су се чланови војвођанске владе показали као неспособни и да морају да се склоне, јер су успели, како је истакла, да од "најфинијих састојака направе бућкуриш".

"Војводина је апсурд Србије, јер уместо да има највишу стопу запослености, она има највишу стопу незапослености радно способног становништва", оценила је Михајловић и упитала треба ли још нешто треба рећи о раду постојеће покрајинске владе.

Она сматра да је од Војводине, као регије богате ресурсима, створена "суморна слика која не доноси добро ником, ни грађанима Војводине нити целе Србије".

Михајловићева је рекла да се понекад пита, како то садашњи покрајински премијер (Бојан Пајтић) "уопште има образа да се појављује по градовима у Војводини и говори о напретку и будућности".

Нагласивши да је Војводина веома важан регион Србије, са мултиетничношћу и мултикултуралношћу које су најинтензивније у Европи, она је додала да је та покрајина "пољопривредни златни рудник Србије, а циљ нас из СНС јесте да је не само очувамо, већ и унапредимо".

Због тога, истакла је Михајловић, Војводина мора да има стабилну власт а, како је рекла, плаши се да то сада немамо и због "промењених политичких прилика на нивоу целе Србије, велике кризе у којој је Демократска странка".

"Резултати на локалним изборима говоре о томе да су и у покрајини неопходне промене и СНС тражи да се поново провери легитимност постојеће власти и преиспитају жеље грађана", казала је Михајловић.


Одговор Зоране Михајловић на нападе ДС-а.