Вести

Министар Гашић обишао 63. падобранску бригаду

Министар одбране Братислав Гашић обишао је 63. падобранску бригаду на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу. Министра Гашића дочекао је заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

О намени и задацима 63. падобранске бригаде министра Гашића информисао је командант бригадни генерал Ненад Зонић.

Министар Гашић обишао је капацитете за одржавање падобрана и присуствовао је обуци припадника 63. падобранске бригаде током које су приказани сегменти обуке у борењу, припреме за извршење падобранског скока, као и класични и специјални падобрански десант.

Том приликом, министар Гашић уверио се у обученост, спремност, али и висок морал припадника те специјалне јединице.

"Ово је година у којој 63. падобранска бригада обележава осам деценија постојања. Дуга традиција која је испуњена херојством њених припадника, победама у биткама, животима њених припадника који су положени у залог одбране свог народа понос су бордо беретке коју часно носе њени припадници чувајући углед бригаде", рекао је министар Гашић.

Према његовим речима посебно му је драго што су се бригади прикључили млади људи који имају прилику да уче од најбољих и да осете шта значи бити припадник 63. падобранске бригаде, јер су јединство и дух заједништва оно по чему је ова јединица препознатљива.

 

 

 

Извор: Танјуг