Вести

Мировић: До краја априла отварање болнице у Панчеву

Болница у Панчеву биће отворена до краја априла, а у другој половини ове године почеће изградња Б и Ц блока Клиничког центра Војводине (КЦВ), најавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, на додели уговора о суфинансирању и финансирању набавке медицинске опреме за здравствене установе у Војводини, чија је укупна вредност 1,4 милијарде динара.

„До краја априла ћемо отворити болницу у Панчеву, па молим директора да то пренесе извођачу. Ја ћу доћи до краја априла и више ту нема чекања. Ја не могу да прихватим било каква одлагања. Ми смо јавности обећали да ћемо ту болницу отворити крајем новембра и молим вас да предузмете у наредних 20 дана све што је у вашој, нашој и моћи извођача да се та болница отвори“, поручио је Мировић.

Мировић каже да је то једина ствар „у којој је прекршио своје обећање да ће бити поштован одговарајући рок“.

„Можда извођач мисли да сам ја Бојан Пајтић, да се не разумем у рокове, у цене грађевинског материјала, да се не разумем у процедуре. Ја се у све то савршено разумем, па му пренесите да има обавезу, без обзира шта је тамо надзор писао, да се максимално ангажује и, ево то ће му можда и новинари пренети, да до краја априла отворимо панчевачку болницу“, поручио је Мировић, рекавши да је Покрајинска влада и на овом конкурсу обезбедила значајна средства за опремање болнице, набавку опреме.

Панчевачка болница ће, уверава Мировић, изгледати европски, а преко националних фондова ће бити купљен и нови ЦТ апарат.

Председник Покрајинске владе каже да је јуче разговарао с премијерком Србије Аном Брнабић о почетку изградње Б и Ц блока КЦВ, те да ће све што је било спорно у односу министарства, Владе Србије и Европске инвестиционе банке бити отклоњено.

„Очекујемо да банка коначно да сагласност на текст јавне понуде за извођење радова. Ако то буде тако, у другој половини ове године почеће изградња Б и Ц блока. Имамо инвестиције у Клинику за кардиологију и Клинике за неурохирургију КЦВ и за објекат за јавно здравље у Сомбору“, најавио је Мировић, наглашавајући да ће набавка медицинске опреме, у вредности од милијарду динара, утицати на смањење листа чекања, али и да ће након тога клинике у Новом Саду бити растерећене, а пацијенти ће моћи да се лече у другим болницама у Војводини.

Мировић је најавио да очекује и повећање зарада у здравству.

„Сав новац грађана Војводине мора да дође у праве руке, да се реализују пројекти на време и на коректан начин, јер смо под лупом јавности, новинара, под критиком опозиције, али и сопствене савести. У овој важној области та критика ће бити на добробит свих који користе услуге болница.

Канцеларија за јавна улагања припрема реконструкцију више болница у Војводини и више клиника КЦВ. Очекујем да током ове године порасту и зараде од најмање десет одсто у систему здравствене заштите и очекујем да примимо нови број људи и у систему здравствене заштите“, рекао је Мировић.

 

 

 

Извор: Танјуг