Вести

Мировић: И мање општине у Војводини иду напред

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да долазак модерних фабрика у Србију обећава технолошку револуцију, истичући значај постојења која имају велику производну вредност и добит.

"У Србију су попут фабрике "Boysen Abgassysteme" у Суботици почеле да долазе модерне фабрике, инвестира се у модерна постројења, дигитализацију, роботе, ту је и велика производна вредност. Србија иде из производње која је радно - интензивна, у ону која је модернизована и има огромну вредност", навео је Мировић

"Пре десетак дана су почели радови на изградњи нове фабрике Континентал аутомотив, 10. децембра стиже јапански гигант Нидек, у Панчеву је ЦФ и то обећава једну технолошку револуцију у Србији. Савремена производња, модернизована, са мањим бројем радника, али са огромном вредношћу и великом добити за компаније, од чега ће део остајати у буџетима локалних самоуправа, покрајине и републике, рекао је Мировић.

Мировић је истакао да се последњих седам година континуирано улаже у све општине у Војводини.

"И мање општине крећу напред. У Шиду смо направили индустријску зону, имамо већ шест уговора, у наредних годину и по дана ћемо добити исто толико фабрика. Успели смо у Сомбору да направимо нову индустријску зону, тамо имамо већ две фабрике. Имамо и даље велики број општина које нису довољно развијене и морамо много више да радимо да би привукли инвестиције", истакао је Мировић.

 

 

Извор: ТВ Пинк