Вести

Мировић: Изнуђена већина за покрајинску владу

Реконструисана покрајинска влада формира се са изнуђеном већином и бићемо сведоци настојања ДС и ЛСВ да одрже јалову већину, власт и привилегије, изјавио је потпредседник СНС Игро Мировић.

"Формира се изнуђеном већином у којој нерадо учествује СВМ, а званично не учествује ни СДС, него део њихових посланика који су пре неколико месеци напустили ДС, а сада и посланички клуб СДС", рекао је Мировић за данашње Новости.

Према његовом мишљењу, СВМ нема и не жели да има улогу која би на јаснији и дугорочнији начин имала смисла у решавању политичке кризе у Војводини.

"Њихова политика је краткорочна, ослушкују шта се дешава у посланичким редовима и траже партнере који могу да намакну одређени број посланика", рекао је Мировић.

На питање сноси ли СВМ, као 14-то годишњи партнер ДС и ЛСВ, одговорност за овакво стање на политичком плану, потпредседник СНС каже да одговорност СВМ није велика, јер су у малом проценту били заступљени у влади, "али од дела одговорности ни СВМ не може да побегне, јер су им годинама пружали подршку".

"Ако их и сада подрже, даће им бланко карту за све оно што ће покрајинска влада урадити до краја мандата. Или још боље, за све оно што неће урадити, јер не уме то да ради", рекао је Мировић.

Он је навео да су СНС и СВМ, који су у коалицији на републичком нивоу, имали више разговора.

"Из њих смо увек излазили са заједничким именитељем да су потребне промене до којих се у овом тренутку не може, да је покрајинска влада ушла у јалову фазу, без снаге и моћи да дефинише интересе покрајине. Али на таквом заједничком закључку се разговор СНС и СВМ завршавао", рекао је Мировић.

"Више од тога било је нереално очекивати, јер је СВМ саопштила да жели да сачива и своје страначке ставове", казао је Мировић.