Вести

Мировић: Насиље и мржња никада неће добити подршку народа

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, рекао је да су синоћни догађаји пред Народном скупштином и посебно покушај њеног насилног заузимања одраз немоћи екстремних политичких кругова који нису у стању да на изборима освоје минималан број гласова.

Мировић је рекао да посебно осуђује бруталне вишечасовне нападе на полицију, чији је посао да чува имовину свих грађана.

„Уверен сам да насиље и мржња у Србији никада неће добити народну подршку. Више него икада потребан је разум и подршка свима који својим радом воде борбу за нашу земљу и животе њених грађана“, навео је Мировић.

Мировић је рекао да је ова година, сама по себи, због глобалног вируса и политичке неизвесности довољно тешка и не може и не сме бити тежа због неодговорног понашања екстремних политичких кругова.

Мировић је позвао све на уздржаност и на нормалне реакције, без насиља, лажи и обмана и навео да је посебно сада важан мир, јер је држава изложена притисцима и на међународном плану.

„Увек када постоје спољни притисци и велики непријатељи попут Ковида-19 треба да будемо уједињени. Ако смо прави Срби, тако треба да размишљамо и поступамо јер нас на то уче догађаји из прошлости“, поручио је Мировић.

 

 

 

Извор: Танјуг